Klik hier voor Nederlands. Click here for English.

Natascha Rieter, geboren te Roermond (1948), woont sinds 1988 te Margraten, in het gehucht Groot Welsden. Waar zij met haar man Siegfried Gorinskat (ook keramist) in een typische vakwerk- boerderij hun ateliers hebben gevestigd. Beide kunstenaars genieten vanwege hun keramische werken grote bekendheid in de kunstwereld. In 1989 openden zij Keramiek Galerie "Groot Welsden" en niet zonder succes.

Natascha Rieter is een emotioneel en poëtisch kunstenaar voor wie keramiek de spiegel van de ziel is. Natascha volgde een opleiding monumentale vormgeving, met als hoofdvak schilderen in Maastricht. Na deze opleiding werkte zij 2 jaar in een keramisch atelier in Zwitserland. Van 1973 tot 1975 studeerde zij keramiek in Höhr- Grenzhausen in Duitsland. Hierna kwam zij naar Nijswiller (Zuid-Limburg) waar zij zich als keramiste vestigde. (1976-1988)

Zij exposeerde in vele galerieën o.a. in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Japan.

De thema's die in haar werk een rol spelen zijn de natuur en de mens: HET LEVEN. Zij vertaalt haar gevoelens in keramiek:"Het werken met klei is voor mij hetzelfde als het schrijven van een gedicht."

Natascha Rieter maakt gebruikskeramiek, reliëfs, kleinplastieken en geboetseerde beelden en klei-schilderijen. Zij gebruikt steengoedklei uit Duitsland en porselein uit Frankrijk. Bij het vervaardigen van haar klei-schilderijen combineerd zij keramiek met de schilderstechniek en houten paneel.

Sinds twee jaar komt Natascha bijna niet meer toe tot haar vrije werk daar zij bezet is door monumentale opdrachten in de toegepaste kunst. Zoals muurreliëfs in de hal van gebouwen, b.v. een groot reliëf in de Residentie "De Heerlijkheid" te Deventer. Monumentale beeldengroepen heeft zij gemaakt, b.v. voor de Lückerheide kliniek te Kerkrade buiten in de tuin, beeldengroep bij de Hamboskliniek te Kerkrade, twee grafmonumenten op het kerkhof te Roermond, grote beeldengroep bij het restaurant de Leuf in Ubachsberg "tien jaar topgastronomie in beeld" enz. Zo ook vele opdrachten voor particulier en bedrijf.

Nevenfuncties:
Docente keramiek bij Kumulus, centrum voor de Kunst, te Maastricht sinds 1977.
Galeriehoudster van Keramiekgalerie "Groot Welsden" sinds 1989.

Disclaimer | Made by Mischa Gorinskat